Γιατί Προκάτ;

 • Ταχύτητα κατασκευής: Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της προκάτ κατασκευής είναι ότι συνδυάζει μικρό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου με χαμηλό κόστος.
 • Προκαθορισμένο κόστος: Σημαντικό στοιχείο είναι  ότι το κόστος προκαθορίζεται με ακρίβεια από την αρχή, δίνοντας την δυνατότητα ορθού προϋπολογισμού, αποκλείοντας δυσάρεστες εκπλήξεις.
 • Συντονισμός κατασκευής: Καθώς η όλη διαδικασία της κατασκευής από την προκατασκευή των τμημάτων του σκελετού στο εργοστάσιο μέχρι το μοντάρισμα και την πλήρη αποπεράτωση και ολοκλήρωση του έργου διεξάγονται από μία και μόνο εταιρεία.
 • Εξειδικευμένοι τεχνικοί: Το μοντάρισμα της εκάστοτε κατοικίας πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρίας μας που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό.
 • Ακριβές χρονοδιάγραμμα: Ο εκάστοτε επενδυτής γνωρίζει εξ’ αρχής την ακριβή ημερομηνία έναρξης, αλλά και ολοκλήρωσης και παράδοσης της κατοικίας προκάτ.
 • Πιστοποιητικά ποιότητας: Η πιστοποιημένες κατασκευές μας εγγυώνται την ποιότητα των μεμονωμένων υλικών και των ολοκληρωμένων κατοικιών.
 • Οικολογία: Το ξύλο είναι η σημαντικότερη πρώτη ύλη του σκελετού των κατοικιών μας, είναι οικολογικό και ανακυκλώσιμο κατασκευαστικό υλικό το οποίο δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας: Οι κατοικίες προκάτ με τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες, λύνουν το πρόβλημα της συνεχόμενης αύξησης του κόστους ενέργειας.
προκάτ
προκάτ

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η λύση του προκάτ αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια , αντέχουν στον χρόνο και είναι καλαίσθητα.

Πρόσθετο πλεονέκτημα των προκατασκευασμένων κατοικιών είναι το μειωμένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικά σπίτια.

Το αγοραστικό κοινό δείχνει να προτιμά την λύση της προκατασκευής μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετεγκατάστασής του.

Πλεονεκτήματα προκάτ

 • Μεγάλη ταχύτητα παράδοσης (λίγες μόνο εβδομάδες από την έναρξη του έργου)
 • Σημαντική οικονομική ωφέλεια σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές και επακριβώς προκαθορισμένο, χωρίς εκπλήξεις ή υπερβάσεις,
 • Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζεται και από υψηλή αισθητική.
 • Μέγιστη αντοχή σε καταπονήσεις από σεισμό και πυρκαγιά, καθώς και αντίστοιχη στο χρόνο και στις συνθήκες του περιβάλλοντος-υγρασίας, ψύχους).
 • Μειωμένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

 

Χρόνος κατασκευής:

Ένα σπίτι προκάτ περίπου 100 τ.μ., από τη στιγμή που θα δοθεί η παραγγελία και θα πραγματοποιηθεί η θεμελίωση, θα χρειασθεί περίπου 1 μήνας να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί στο οικόπεδο με υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

προκάτ
kampourakis_Prokat_walls

Τοιχοποιία Προκάτ

Αυστηρά κριτήρια διέπουν την ποιοτική επιλογή της Σουηδικής ξυλείας, η οποία είναι πολύ σκληρή, εξαιρετικά συμπαγής, με μεγάλο ειδικό βάρος, μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη, χημικά αποφορτισμένη και πιστοποιημένη.

Η ξήρανση της ξυλείας σε ειδικά ξηραντήρια καθιστούν το ξύλο σε ένα από τα πιο ενδεδειγμένα οικοδομικά υλικά για προκατασκευασμένα σπίτια με αντοχές έως και 80% υψηλότερες από τη συμβατική ξυλεία.

Μετά τη διαδικασία της ξήρανσης εναπομένει μόλις το 12% της αρχικής υγρασίας του ξύλου, καθιστώντας το απρόσβλητο σε μικροοργανισμούς.

Κανένα δομικό υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ζεστασιά και την αρμονία που προσδίνει το ξύλο.

Είναι οργανικό μη τοξικό και είναι η πιο σημαντική φυσική ανανεώσιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό.

Έχει θερμομονωτική και αντισεισμική συμπεριφορά.

Heraclith (Πλάκες ξυλόμαλλου)

HERAKLITH

Ένα φυσικό προϊόν από ίνες ξύλου με συνδετικό υλικό τσιμέντο2,00 m x 0,60 m.

Χαρακτηριστικά: Προσφέρουν μηχανική αντοχή, θερμομόνωση, ηχομόνωση και ηχοαπορρόφηση, με εξαίρετη αντίδραση στη φωτιά. Ένα υλικό με βάση το ξύλο, το οποίο δεν επηρεάζεται από υψηλή υγρασία. Οι πλάκες ξυλόμαλλου Heraklith είναι ελαφριές, εύκολες στην τοποθέτηση με εξαιρετική πρόσφυση στο μπετόν.

 

Έχουν μεγάλη αντοχή στη θραύση και διάρκεια ζωής.
Αποθηκεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους.

Το ξυλόμαλλο Heraklith είναι προϊόν με κατηγοριοποίηση αντίδρασης στη φωτιά B, δεν τήκεται, δεν παράγει φλεγόμενα σταγονίδια (d0) και δεν παράγει καπνό στη φωτιά (κατηγορία s1).

Εφαρμογές: Κατασκευή οροφής ή πλευρικών τοίχων, εξωτερική θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων, από ένα υλικό με μηχανική αντοχή.

Διογκωμένη πολυστερίνη (EPS)

Η Διογκωμένη Πολυστερίνη, ή EPS για συντομία, είναι ένα ελαφρύ αφρώδης πλαστικό υλικό. Ο κάθε κόκκος Διογκωμένης Πολυστερίνης – EPS αποτελείτε από 98% αέρα και 2% πλαστικό. Είναι πρακτικά αδιαπέραστος από την υγρασία και η σταθερότητα του αέρα στο εσωτερικό του προσδίδει μεγάλη θερμομονωτική ικανότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Διογκωμένη πολυστερίνη-EPS έχει πάνω από το 60% της αγοράς των μονωτικών υλικών  στην κατασκευή στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται με αναμφισβήτητα και μόνιμα αποτελέσματα τα τελευταία 40 χρόνια.

Γενικά η Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS) έχει τις παρακάτω ιδιότητες:

 • Εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες
 • Μεγάλη απορρόφηση κραδασμών
 • Πολύ μικρό ποσοστό μετάδοσης ήχου.
 • Μεγάλες μηχανικές αντοχές
 • Ανθεκτική στην υγρασία
 • Πολύ χαμηλή υδροπερατότητα και υδατοαπορρόφηση
 • Ανθεκτική στο χρόνο
 • Ευέλικτες μηχανικές αντοχές
 • Bραδύκαυστο και αυτοσβενύμενο υλικό (νέα τεχνολογία)
 • Απολύτως ασφαλή – αβλαβές για τον άνθρωπο
 • Οικολογικό υλικό.

Νευρομετάλ

Το νευρομετάλ είναι πλέγμα που παράγεται από λαμαρίνα γαλβανισμένη εν θερμώ ή από λαμαρίνα ψυχρής ελάσεως .

Το νευρομετάλ χρησιμοποιείται για : ενίσχυση επιχρισμάτων, ενίσχυση σοβά πάνω από νεροσταλλάκτες, – ως παραμένων ξυλότυπος – για την σύνδεση παλιού και νέου μπετόν (ή παλιού με νέο σοβά) – για αύξηση πυροπροστασίας επιχρισμάτων, κλπ.

Το νευρομετάλ έχει δύο ζώνες νεύρων διαφορετικών διαστάσεων και διαφέρει ο αριθμός των οπών ανάμεσα στα νεύρα.

Το νευρομετάλ τοποθετείται πάντα έτσι ώστε το επίχρισμα να καλύψει την κοίλη πλευρά των μεγάλων νεύρων και όχι την ακμή. Κατά την τοποθέτηση των σειρών των φύλλων θα πρέπει να γίνεται μετατόπιση των ενώσεων.

Το νευρομετάλ που διαθέτουμε έχει : Την κύρια ζώνη, με νεύρα ύψους 10mm και πλάτους 8mm και την ζώνη ενίσχυσης με αντεστραμμένα νεύρα 5×5 mm. Ανάμεσα στα νεύρα μεσολαβούν 8 σειρές οπών. Τα νεύρα στις άκρες του φύλλου ταιριάζουν απόλυτα το ένα με το άλλο.

Αναπνέουσα Μεμβράνη

Είναι υψηλής απόδοσης ατμοδιαπερατή αναπνέουσα μεμβράνη 3 στρώσεων και διαθέτει τα παρακάτω κύρια χαρακτηριστικά:
Είναι ανθεκτική στο σχίσιμο, στην υπεριώδη ακτινοβολία και στο χρόνο
Φτιασμένη από υλικό ελαφρύ, καθαρό και εύκολο να κοπεί και να εφαρμοσθεί
Με εξαιρετική υδατοστεγανότητα
Με άριστη ελαστικότητα στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες
Προστατεύει την κατασκευή από το ανεμοβρόχι, το χιόνι και τη σκόνη.

Εξηλασμένη Πολυστερίνη

Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα αφρώδες συνθετικό υλικό, ευρύτατα διαδεδομένο παγκοσμίως με πολλές οικοδομικές χρήσεις. Είναι υλικό «κλειστής κυψελικής δομής», το οποίο με διαδικασία πολυμερισμού και διαρκούς εξέλασης παίρνει τη μορφή θερμομονωτικών πλακών.
Χάρη στην άψογη θερμομονωτική και μηχανική συμπεριφορά της, η αφρώδης εξηλασμένη πολυστερίνη  χρησιμοποιείται ευρέως σε πλήθος εφαρμογών, προσφέροντας αξιόπιστες κατασκευαστικές λύσεις .